AngelList girişimciler, startupları ve yatırımcıları bir araya getirip tohum yatırımları almalarına aracılık eden platformdur. AngelList aynı zamanda AngelList Talent adıyla angel.co/remote angel.co/jobs adreslerinde teknoloji şirketlerinde çalışmak isteyenlere iş ilanı platformu da sunuyordu.
AngelList Talent salı günü yaptığı duyuruyla yeni marka adı Wellfound olarak değiştirdi. Yapılan açıklamaya göre AngelList Talent Angel çatısından ayrı bağımsız bir yapılanmayla devam edecek. AngelList Venture sadece AngelList olarak devam edecek. Amit Matani tarafından yapılan açıklamada bunun sadece bir domain değişikliği olmadığını yakında web sitesi ve içeriklerinde farklılıkların görüleceğini açıkladı.
AngelList Venture şimdiye kadar 12.000’den fazla yeni girişime finansman sağlamış. AngelList Talent ta 150 bin girişimin ve 8 milyondan fazla adayın birbirleriyle bağlantı kurmasına yardımcı olmuş.
Şirket 10 yıldır büyüyen girişimci, yatırımcı ve yetenek platformu genişleyen AngelList, Venture ve Talent’in 14 milyar dolarlık fonu yöneten büyük bir yapıya dönüştüğünü açıkladı. Şirketleri ayırarak bundan sonra AngelList Venture artık sadece Angellist olarak yatırım faaliyetlerine odaklanacak. Wellfound ise yetenek ve iş platformu olarak yoluna devam edecek. Böyle bir ayrıma ve yeniden markalaşma sürecine gidilmesinin sebebi “Farklı hedef kitlelerimizin ihtiyaçlarına daha fazla odaklanarak daha iyi ürünleri hızlı bir şekilde sunmak istiyoruz” şeklinde açıklanmış. Wellfound’un misyonu, dünyanın yeteneklerini startup’larla birleştirmek, yeteneklerin kendileri için doğru olan girişimleri keşfetmesine ve onlarla bağlantı kurması için bilgi ve destek sağlamak olarak açıklanmış.
Amit Matani, Wellfound‘un CEO su olurken Naval Ravikant, AngelList Talent CEO su olarak görevine devam edecek. Siz bu marka değişimi hakkında ne düşünüyorsunuz?