Gmail, hotmail, outlook veya Yandex farketmez mail adresi almadan önce kurumsallığa ve isim-soyisim şeklinde olmasına dikkat etmelisiniz. E-posta alırken nelere dikkat etmeli? Kurumsal e-mail adresi nasıl alınır hakkında detaylı bir içerik hazırlamıştık. Öncelikle bu içeriği incelerseniz sizi dijital dünyada temsil edecek doğru e-posta adresini alabilirsiniz. Hotmail, yahoo e-posta adresleri çıktığında bu adresten olmayana garip bir gözle bakılıyordu. Üstelik bu adresin tabi ki messenger dan dolayı yaptığı bu patlama gmail diye bir icadın çıkışıyla son buldu.
Gmail sade, kullanışlı bir arayüz , fazlasıyla yeterli depolama alanı gibi faktörlerle bir anda herkesi kendine çekmeyi başarmıştı. Microsoft eski adı hotmail olan mail servisini outlook olarak yeniden markalaştırdı. Peki ama kullanıcıları gmail kullanmaktan alıkoyacak bir özellik var mı ?
Gmail ve Outlook E-Posta Adresi Karşılaştırma
Gelelim outlook ve gmail kıyaslamalarına. Öncelikle outlook henüz çok yeni, zamanla bazı taşlar daha iyi oturacaktır yerlerine bunu göz önüne almakta fayda var.
1- Öncelikle gmail ilk çıktığında arayüzü ile bizi etkilemişti. Şimdiyse outlook, gmail’den çok daha sade bir arayüzle karşımızda. Hesabınızı açtığınızda karşınızda sadece maillerinizi buluyorsunuz, öyle sıkış tıkış halde de değil. Gereksiz tüm detaylar minimize edilmiş halde.
2- Gmail bize 10 gb depolama ve dosya eklerinde ise 25mb’a kadar imkan sunuyor. Outlook’a baktığımızda siz kullandıkça genişleyen bir depolama alanına sahip. Kısaca pratikte sınırsız diyebiliriz yani. Ayrıca dosya eklerken koyduğu sınır da 100mb. Ciddi bir fark var arada.
3- Baktığınız zaman gmail outlooktan daha organize bir yapı sunuyor sizlere. Filtreleme, klasörleme ayarlarıyla ilgili olara.
4- Gmail IMAP ve POP ‘u desteklerken outlook bunların yerine ActiveSync kullanıyor.
İkisi arasında illa bir tercih yapmanıza gerek yok tabi. Bundan sonrası adına eski alışkanlıklardan vazgeçmek veya farklı özellikleri tercih etmek tamamen size kalmış.