Bluehost: Özellikle WordPress hosting optimizasyonu çok iyidir. Tüm dünyada en çok kullanılan WordPress hosting firmasıdır. Performans ve fiyat açısından en uygun yabancı firmalardan biridir. Şimdi incele!
Godady: Tamamen Türkçe müşteri hizmetleri ve teknik destek sağlayan Godady domain konusunda dünyanın önde gelen firmalarındandır. Teknik desteği ve ödüllü müşteri hizmetleri yardım merkezi ile Godady her zaman tercih edilebilecek bir markadır.
Hostinger:2004’ten bu yana hizmet veren Hostinger 178 ülkedeki ortaklıklarıyla 29 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır. Türkçe teknik destek hizmeti bulunmaktadır.
Aşağıda en iyi türk hosting firmalarını listeledik. En iyi yerli hostingleri listelerken 2021 yılı hosting hız, fiyat, müşteri sayısı, performans ve teknik destek hizmetlerini göz önüne aldık.Bunların dışında WordPress hosting ile ilgili Not Defteri’ne yazdığımız içerikleri okuyabilirsiniz.
Joomla: WordPress’e en büyük alternatiflerden biri. Türkiye’de çok ciddi bir kullanıcıya sahip içerik yönetim sistemi. Ücretsiz ve Türkçe alt yapıya sahip.
Drupal: Drupal özellikle son yıllarda WordPress ve Joomla karşısında güçlü bir rakip olarak görülmekte.
Joomla: WordPress’e en büyük alternatiflerden biri. Türkiye’de çok ciddi bir kullanıcıya sahip içerik yönetim sistemi. Ücretsiz ve Türkçe alt yapıya sahip.
Wix: Ücretli ve ücretsiz website kurmanıza olanak sağlayan sürükle bırak mantığı ile çalışan bir sistem.
Squarespace: Wix ile aynı mantıkta çalışan yepyeni ve başarılı bir platform. Ücretli ve profesyonel özelliklere sahip.yönetim sistemi. Ücretsiz ve Türkçe alt yapıya sahip.
Webly: Webly daha çok kurumsal website kurmanıza olanak sağlayan bir platform ve evet buda ücretli.
Jimdo: Jimdo; Wix ve Webly gibi ücretsiz hazır web sitesi oluşturma altyapı hizmeti sunmaktadır. 2007 yılından beri faaliyetlerine devam etmektdir.
Natro: Natro Türkiye’deki en eski ve en köklü hosting firmalarındandır. Her ne kadar performans sorunları olsa da sektörün eskilerindendir.
Güzel Hosting Bazı müşterilerimde kullandığım Güzel Hosting özellikle fiyat açısından oldukça avantajlı. Hız konusunda da netinternet altyapısını kullanmasına rağmen gayet başarılı.
Veridyen: Bir çok projemi barındırdığım Veridyen.com özellikle WordPress performans açısından en iyi hostinglerden biri. İzmir menşeili firmayı gözü kapalı tercih edebilirsiniz.
Turhost: 2005 yılından beri internette web sitesi barındırıyorum. Bu süre zarfında yaklaşık 25’e yakın hosting firmasıyla çalıştım. Kimisinde teknik destek sıkıntılı. Kimisinin altyapısı problemli. Bu sürede aktif kullanıp en fazla memmun kaldığım firma Turhost oldu. Altyapısı sağlam, kurumsal ve teknik destekleri harika. Fiyatları piyasanın bir tık üzerinde ancak bunu fazlasıyla hak ediyorlar.
Cenuta: Yeni tanıştığım fiyat, performans ve teknik servis 3’lüsünü bir araya getirebilen nadir hosting firmalarından biri.
Netinternet: Türkiye’deki en büyük veri merkezlerinden biri Netinternet’tir. Radore gibi daha çok enterprise, kurumsal hizmet vermektedir. Son kullanıcı tarafında müşteri hizmetleri de iyi çalışır.
En iyi ücretli veya ücretsiz blog web tasarım altyapıları
WordPress.org: En popüler blog altyapısıdır. Kullanıcılarına .wordpress.org altyapısı ile hizmet vermektedir.
Blogger: 1999’da kurulan Blogger 2003 yılında Google tarafından satın alınmıştır. Kullanıcılarına “.blogspot.com” uzantısıyla veya kendi kullanıcı adını kullanarak blog kurma altyapısı sunar. Dünyanın ilk blog servisidir.
Tumblr: 2007’de kurulan kendine has blog özelliklerine sahip Tumblr önce Yahoo ardından Verizone son olarak en büyük rakibi WordPress tarafından satın alınmıştır.
Medium:2012 yılında Twitter’ın kurucuları Evan Williams ve Biz Stone tarafından kurulmuş popüler blog altyapılarından biridir.
Ghost: Özellikle kurumsal bloglar tarafından tercih edilen yeni nesil bir bog platformudur. Apple, SkyNews, Buffer, OpenAI gibi şirketler bloglarında Ghost altyapısını kullanmaktadır.
Sendfox.com: Mailchimp gibi e-posta pazarlama aracı. Aylık 5 bin aboneye 50 bin gönderim yapabiliyorsunuz.
Mailchimp.com – Sitenize e-posta abonelik sistemi eklemenize yarayan araçtır. 5000 aboneye kadar ücretsiz kullanabilirsiniz.
Pexels.com – Websiteniz yada blogunuz için ücretsiz stok görselleri bulmanıza yardımcı olur. Sitedeki tüm görseller ve stok videolar tamamen ücretsizdir.
Sign in to your account