İçerik hazırlama araçları listesi
İçeriğin önemini artık sağır sultan duydu. Her marka bloglarında kendi içeriğini üretmek için kolları sıvadı. Bloggerlar kendilerine has üsluplarıyla kitlelerine içerik üretiyorlar.
Her geçen gün içerik üretmek, yeni fikirler bulmak ortaya çıkan içerikleri yönetmek için işlevsel araçlar ortaya çıkıyor. Blog yazarlarının ve içerik üreten herkesin faydalanacağı içerik hazırlama ve fikir yönetimi araçları listesini sizlerle paylaşıyoruz.
Feedly: Takip etmek istediğiniz tüm içerik kaynaklarını, blogları, websitelerini tek bir kaynaktan okumak istiyorsanız feedly tam size göre. Takip ettiğiniz mecraları kategorilere göre gruplandırarak ilgilendiğiniz kategoride yeni yazılanları rahatça okuyabilirsiniz. Etiketleme yaparak aradığınızı rahatlıkla bulabilirsiniz. İçeriği okumaya vaktiniz yoksa sonra oku olarak işaretleyip daha sonra gözatabilirsiniz. Tüm cihazlar için uygulamaları bulunmaktadır. Ücretsiz ve ücretli hizmetleri bulunmaktadır.
Evernote: Aslında evernote için internetin notdefteri desek yanlış olmaz sanırım. Kategorilere göre notdefteri tutabilir, proje yönetebilir, listeler oluşturabilirsiniz. Hatırlatma ekleyebilir, sonra incelemek istediğiniz içerikleri kaydedebilirsiniz. Tüm dünyada en çok kullanılan not alma, düzenleme, arşivleme uygulamasıdır. Tüm cihazlara uyumludur. Ücretsiz ve ücretli hizmetleri bulunmaktadır.
Asena: Dünya’da pek çok şirketin kullandığı proje yönetim ve ekip içi mesajlaşma yazılımıdır. Küçük projeler ve kişisel hesaplar için çok kullanışlı değildir.
Camtasia: Video içerik üretmek, ekran görüntüsü kaydetmek ve düzenlemek için internetteki en kullanışlı, basit programlardan biri.
Pocket: En çok kullanılan “sonra oku” araçlarından biridir. Bir çok tarayıcı, mobil uygulama ve websitesi için eklentisi olduğundan popülerdir. Daha sonra okumak/incelemek istediğiniz herşeyi pocket ile arşivleyebilirsiniz. Ücretsiz ve ücretli hizmetleri bulunmaktadır.
Delicious: İçerik linklerini arşivleyip paylaşabileceğiniz en iyi sitelerden biri.
Stumbleupon: İlgilendiğiniz içerik kategorilerini seçip popüler olanları, listeleyebileceğiniz yeni bloglar, ilginç içerikler keşfedebileceğiniz bir websitesi.
Playbuzz: En iyi test içerik hazırlama sitelerinden biridir. Hazırladığınız testleri sitenize ücretsiz embed edebilirsiniz.
Pinwords: En çok dönüş alabileceğiniz sosyal medya sitelerinden biri olan pinterest’te pinlerin üzerine kolayca metin ekleyebileceğiniz kullanışlı bir araç.
Visual.ly: İnfografik konusunda alanında en iyi servislerden biridir.
Trello: Pano ve liste şeklinde proje yönetebileceğiniz, to-do list oluşturabileceğiniz çok işlevsel bir proje yönetim aracıdır. Dünya çapında popüler bir servistir. Mobil ve desktop için sürümleri bulunmaktadır. Ücretsiz ve ücretli hizmetleri bulunmaktadır.
Basecamp: Basecamp başarılı bir proje yönetim yazılımıdır. Yürüttüğünüz projeyi çalışanlarınızla paylaşıp üzerinde çalışabileceğiniz ücretli bir proje yönetim aracıdır.
List.ly: İçeriklerinizi farklı tasarımlarda listeler halinde yayınlamanızı sağlayan başarılı bir girişim. WordPress için eklentisi de mevcut.
Ubersuggest: İçerik hazırlarken anahtar kelime analizi yapmanızı sağlar.
Keywordtool.io: Hazırladığınız içerikle ilgili önerileri bulmanızı sağlar. Google’ın tamamlayıcı özelliği gibi düşünebilirsiniz.
Google AdWords: Google Adwords Keyword Planner içeriğinizle ilgili detaylı kelime analizi yapabileceğiniz en iyi araçlardan biridir.
KWFinder: Anahtar kelime analizi yapmanızı sağlayan bir başka araçtır.
Slideshare: Kaliteli, profesyonel slidelar hazırlayıp içeriklerinizi zenginleştirebilir paylaşarak daha fazla okunmasını sağlayabilirsiniz.
Pinterest: Aradığınız içerikle ilgili görsel öneri ve ilham almak istiyorsanız en iyi sosyal medya kaynaklarından biri pinterest’tir.
NerdyData: Veri analizi ve kaynak kodu araması yapmanızı sağlayan bir arama motorudur.
Recite: Online metinlerinizi görseller üzerine yazıp resimli sözler hazırlayabileceğiniz kullanışlı bir araç.
Quantcast: Web siteleriyle ilgili detaylı analiz yapıp istatistiki bilgiler sunan bir araç.
Consumer Barometer: Google’ın da desteklediği kullanıcı alışkanlıklarını ülke bazlı ücretsiz bir şekilde sunan araç.
Contently: Güzel servisleri olan bir içerik platformu.
Google Public Data Explorer: Halka açık bilgilerin yer aldığı, ülke kırılımı bulunan ve grafik datası sunan bir araç.
Zeef, Quaro: İnternette popüler ve güncel en iyi fikirlere, beyin fırtınalarına ulabileceğiniz servisler.
Hype My Hangout: Google+ Hangout videoları oluşturup içeriğinizi google plusda tanıtabilirsiniz.
BuzzSumo: İnternette kelime bazlı saat, gün, hafta, ay, yıl filtrelemesi yaparak en çok tıklanan ve paylaşılan içeriklere ulaşmanızı sağlayan faydalı bir servis. Özellikle buzzfeed, onedio tarzında viral ve popüler içerik/haber yayını yapanların çok kullandığı bir sitedir.
Pressbooks: Profesyonel bir şekilde kitaplarınızı e-kitap haline getirebileceğiniz kullanışlı bir araç.
Survey Monkey: Hazırladığınız içeriklerle ilgili anket oluşturup geri bildirim almanızı sağlayan popüler anket servisidir.
Devinart, Dribbble ve Behance: Dünyanın en iyi ve en ünlü tasarımcılarına, ilham veren eserlerine ulaşabileceğiniz değerli kaynaklar.
Social-searcher: Ücretsiz sosyal medya arama motoru. İstediğiniz kelimelerde sosyal medyada araştırma yapıp popüler sonuçları listeleyebileceğiniz faydalı bir servis.
Hazırladığınız içeriklerin pazarlamasını yapmak ve daha fazla kişinin okumasını sağlamak istiyorsanız marketingland.com’un hazırladığı en iyi 80 içerik pazarlama aracı yazısına veya türkçe içerik olarak içerkbulutunun hazırladığı en iyi içerik pazarlama araçları listesine mutlaka göz atmanızı öneriyorum.
İçerik yönetimi ile ilgili fikirdeşebileceğimiz araçları bir araya toplamaya çalıştım. Listede bunlarda olmalı dediğiniz araçları yorum kısmında yazarsanı listeyi genişletebiliriz.
Dijital Teknoloji Blogu sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.