Blog Yazılarınızı Yazarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

Ahmet Akdel
By Ahmet Akdel - Editor
Araştırma: TeknoTR

Blog içeriği hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz?

Blogunuza içerik girerken yazınızın seo uyumlu olmasına dikkat ederiz. Lâkin temelde dikkat etmemiz gereken konuları es geçeriz. Bugün gözümüzün önünde duran ancak blog yazılarımızı yayınlarken dikkatimizden kaçan 5 özellikten bahsedeceğim. İsterseniz daha önce hazırladığımız blog yazılarınızın daha fazla okunması için dikkat etmeniz gerekenler yazımıza göz atabilirsiniz.

Blog yazımızı yazarken dikkat etmemiz gerekenler

Kaliteli blog yazıları için püf noktalar

  • Url’de gereksiz kelime uzunluğu

 

Blog yazınızın url kısmında gereksiz kelimelerden uzak durun. Ve, veya, ya, yada, bu, şu, biz, siz vb. ekstra url’yi uzatacak kelimelerden kaçının. Google’ın kriterlerinde en kısa url olduğunu unutmayın.

  • Açıklama yazmak

Yazınız için standart 160 karakter uzunluğunda açıklama yazmayı unutmayın. Bu açıklamada yazınızı özetleyin. Long tail uzun anahtar kelime kullanımı ve başlık(title) ta yer alan kelimelerden oluşan bir özet seo açısından faydanıza olacaktır.

  • Başlık kullanımı

Başlık(title) ziyaretçilerinizi daha google’dan itibaren sitenize çekecek ve yazılarınızın okunmasını sağlayacak en önemli silahınız. Etkileyici, kısa ve anlaşılır bir başlık atmayı unutmayın. Şöyle hikayeleştirerek örnek verelim. 2 seyahat bloggerı aynı anda gittikleri Trabzon, Uzungöl’ü bloglarında anlatıyorlar. Attıkları başlıklar şöyle;

  • Antik çağlardan bugüne Uzungöl’ün efsane hikayesi
  • Trabzon, Uzungöl tanıtımı ve gezilecek yerler

Hangi başlığın tıklanıp okunma oranı daha yüksek? Elbette ilk başlığın. Tabi ki etiketlerinizde, başlıklarınızda, yazınızda cümle içinde long tail anahtar kelime olarak 2.başlığı da kullanabilirsiniz. Ancak yazı başlığı sizin tabelanız. Daha çok okuyucu, ziyaretçi istiyorsanız başlığınıza zaman ayırmalısınız.

 

  • Resimlerinizi optimize edin

Artık site hızınızı arttırmak için resimleri optimize etmenin önemini duymayan kalmadı. Ancak iş uygulamaya gelince unutabiliyoruz. Photoshopcompressjpeg.comcompressor.io.comcompressimage.toolur.comtinyjpg.com gibi online araçlar veya EWWW Image Optimizer, Wp Smush, reSmush.it, Compress JPEG & PNG images gibi resimleri kolayca optimize edebileceğimiz eklentiler mevcut.

  • Öne çıkan resim ekleyin

Yazdığınız yazı %50 ise yazınıza ekleyeceğiniz resmin önemi de %50 dir. Bazen sayfalarca yazı ile anlatamadıklarınızı tek bir resimle anlatabilirsiniz. Bu nedenle yazdığınız yazı için seçeceğiniz öne çıkan görseli seçerken özen göstermelisiniz.

İyi bir blog yazısı yazmak

Blog yazılarınızı yayınlamadan önce dikkat etmemiz gerekenlerle ilgili ilk bakışta aklımıza gelenler bunlar. Bloglar yazarları kaliteli içerik oluşturmak için bu konulara dikkat ederse daha iyi sonuçlar alacaktır. Eklemek istediklerinizi yorum kısmında yazabilirsiniz. Bol bereketli ziyaretçiler.


Dijital Teknoloji Blogu sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Share This Article
Leave a Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir