Daha önce Twitter’ı satın almak için 43 milyar dolar teklif eden Elon Musk Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldı. Elon Musk Twitter için hisse başına 54.20 dolar ödeyecek. Elon Musk, toplamda 73 milyon 486 bin 938 Twitter hissesinin sahibi oldu. Satın alma tamamlandıktan sonra Twitter özel bir şirket haline gelecek. Satın alma fiyatı, Musk’ın Twitter’daki yaklaşık %9’luk hissesini açıklamasından önceki son işlem günü olan 1 Nisan 2022’deki Twitter kapanış hisse fiyatına %38’lik değerini temsil ediyor. Twitter’ın Bağımsız Yönetim Kurulu Başkanı, Bret Taylor, Twitter CEO’su Parag Agrawal’da satın alma ile ilgili önemli açıklama yaptı. Ancak en net ifadeleri Elon Musk, Twitter hesabından attığı şu tweet ile duyurdu.
Elon Musk, ifade özgürlüğünün demokrasilerin temeli olduğunu, Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital bir şehir meydanı olduğundan bahsederek Twitter’ı geliştirmek için elinde geleni yapacağını söyledi. Musk, Twitter’da güveni arttırmak için algoritmaları open source yapmak, spam botlarını yenmek ve tüm insanların kimliğini doğrulamak istediği söyledi.
Elon Musk, Twitter’ın muazzam bir potansiyelinin olduğunu, kilidi açmak için şirketle ve Twitter topluluğu ile birlikte çalışmayı heyecanla beklediğini dile getirdi. Son olarak Twitter’ın yeni patronu attığı tweet ile “umarım en kötü eleştirenler bile Twitter’da kalır, çünkü özgürlüğün anlamı budur” gibi bir tweet ile kimsenin Twitter’da özgürlüğünün yasaklanmaması gerektiğine işaret etti.
Bu tweet, son başkanlık seçimlerinde hesabı askıya alınan Trump’ın tekrar twitter hesabı açılacak mı? sorusunu gündeme taşıdı. Ancak bu konuyla ilgili Fox News’e açıklama yapan eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump “Elon Musk umarım Twitter’ı satın alır. Çünkü O Twitter’da geliştirmeler yapacaktır, o iyi bir adam, ancak ben Truth platformunda kalacağım diyerek Musk Twitter’ı satın aldıktan sonra hesap eski haline getirilse bile platforma dönmeyeceğini söyledi.
Bir gecede dumanla haberleşmeye mahkum edilen ve söz söyleme özgürlükleri elinden alınan hesapları düşününce Elon Musk’ın bu konuyu Twitter’da ilk sıraya aldığını ve çözmek istediğini söyleyebiliriz. Şahsi olarak Elon Musk’ın Twitter algoritmalarını açık kaynak yapma düşüncesi ve spam bot hesaplar ile mücadelesini olumlu buluyorum. Özellikle gerçek kişi doğrulamasını başarır, mavi tık ve reklam algoritmasını başarı bir şekilde hayata geçirebilirse Twitter gerçekten dediği gibi insanlığın ve dünyanın dijital sesi haline gelebilir. Bakalım Parag Agrawal Twitter’ın CEO’su olarak kalmaya devam edecek mi?
Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Dijital Teknoloji Blogu sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.