Ad image

Kosgeb Girişim Başvurusu Nasıl Yapılır? Adım Adım Rehber

ahmetakdel
By
3 Min Read

Girişimci Kosgeb’e Nasıl Başvuru Yapar?

Kosgeb Girişimci Başvuru Şartları

1.Girişimcinin bizzat kendisi sosyal güvencesi olmamak şartıyla yaşadığı yerdeki İŞ-KUR müdürlüğüne giderek işsizlik kaydı yaptırması.

2- Girişimci, İşkur, Üniversiteler, Kosgeb veya odalara bağlı dernekler)’e kayıt yaptırarak, girişimcilik eğitimini tamamlayıp, Girişimcilik Sertifikası alması.

3. Girişimcilik eğitim serfikası aldıktan sonra resmi olarak maliye, oda kayıtlarının yapılması ve girişiminin işletmesinin kurulması.

4.Kosgeb desteği ön şartı olan işletmesini Kosgeb veri tabanına kayıt edilmesi.

5.Girişimci öncelikle yapacağı işin tanımı, pazar araştırması, pazar büyüklüğü, rakipleri, swot analizi, tanıtım, reklam ve pazarlama maliyetleri vb. işleri Girişimcilik İş Planı hazırlayıp elektronik olarak KOSGEB veri tabanına kaydedip bulunduğu yerdeki KOSGEB birimine teslim edilmesi.

6. Girişimcilik İş Planı teslim edildikten sora KOSGEB’in değerlendirme aşaması başlamaktadır. KOSGEB incelemeleri neticesinde Girişimcilik İş Planı proje değerlendirme kuruluna davet edilip edilmeyeceği kararlaştırılır. Davet edildiği takdirde kurulda projesini sözlü olarak anlatması istenir. Bu nedenle Girişimci işletmesini, iş modelini, girişimini, ürününü çok iyi anlamalı, hangi sorunu çözdüğünü, hangi ihtiyaçlara cevap verdiğini bilmeli ve insanlara anlatabilmelidir. Bununla ilgili ön hazırlık yapmalıdır.

7. Girişimcilik İş Planı Proje değerlendirme kurulu Girişimle ilgili Kabul, Red edebilir. Yada revize talebinde bulunabilir. Bunlar Girişimciye yazılı olarak bildirilecektir.

8. Girişimcinin projesi red olursa Girişimci bir daha aynı programla destek programına başvuramaz.

9. Girişimcilik İş Planı için revize talep edilirse Girişimci alep edilen revizeleri gerçekleştirerek Girişimcilik İş Planı Proje Birimine girişim planını teslim eder.

Kosgeb Başvuru Nasıl Yapılır? Infografik

Kosgeb verdiği destekler neler?

Hibe desteği 50.000 TL ‘nin 18 bin TL’si malzeme desteği. 50.000 TL olarak açıklanan destek erkeklerde 30.000 TL +KDV bayanlarda 22.5000 TL +KDV lik bir satın alma yaparsa 18.000 TL’lik hibeyi alabiliyor. En fazla destek alınabilecek üst limit 30.000 TL En üst destek limiti 30.000 TL kira ve eleman giderleri için aylık 5.000 TL’yi geçmeyecek şekilde 24 ay boyunca yapacağı ödemeler için alacağı destektir.

Destek kapsamında yapılacak 2.000 TL ödeme, şirket kuruluşu, muhasebe, noter, vergi harçları, oda kayıtları, yazar kasa gibi masraflar için yapılacak olan ödemedir.

Bunun dışında 100.000 TL’lik geri ödemeli sabit yatırım desteği vardır. Sabit yatırım makine araç-gereçler için yapılan destektir. Bu destek banka teminat mektubu ile kullanılabilmektedir. Geri ödemesi 30 ay hiç ödemeden sonraki iki yıl da eşit taksitler halinde faiz uygulanmadan ödenebilmektedir.

Not: Destek oranı erkeklerde %60 bayanlarda %80

Kosgeb’e burdan online başvurabilirsiniz.

Share This Article
Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *