Ad image

İyi bir başlık nasıl olmalı

ahmetakdel
By
2 Min Read

İyi bir başlık nasıl olmalı

İyi başlık atmanın püf noktaları

Bir lokantaya girdiniz. Yemek çok lezzetli. Ancak tabaklar düzensiz, çatal, kaşık bir yerde, masada su yok vb. şekilde sunum kötü olsa her ne kadar yemek lezzetli olsa da kötü izlenim bırakır bir daha o lokantaya gitmezsiniz. Ya da mükemmel bir sunum olsa lâkin yemekte hiç lezzet olmasa yine benzer duygular içerisinde olursunuz. Kitap veya makale farketmez ürettiğiniz içeriklerin başlıkları da bunun gibidir. İyi bir başlık nasıl kullanıcıyı siteye getirir. Yazınızın okunma oranını arttırır.

1.Teşvik/İkna edici olmalı

Başlık hem storyteller[hikaye anlatma] tarzında yazılan yazılarda hemde seo için yazılan blog yazılarında çok önemlidir. Okuyucuların yazınıza tıklamasını istiyorsanız iyi bir başlık atmak zorundasınız. Bir söz vardır:

“Bir yazar içerik yazarken tüm zamanının yarısını ikna edici bir yazı başlığı için harcamalıdır.”

2.Kısa olmalı

Google ve seo açısından 65-70 kelimelik bir başlık atmamız gerektiğini biliyoruz. Ayrıca insanların büyük bir bölümünün ilgisini kısa başlıklar çekiyor. Örneğin:

3.Sıfat/Sayı/Liste vb. başlıkta kullanma

Dikkat çekici, okur ile kişisel bir sohbet özelliği taşıyan ilgi ve merak uyandırıcı başlıklar atın.

4.Başlık atarken hayal edin, sorular sorun.

Etkileyici başlık atmanın yollarından biri de bu başlık daha iyi nasıl atılabilir? sorusunu kendimize sormak. Başlık içindeki kelimeleri kullanarak sorular sormak, hayal etmek etkileyici başlıklar ortaya çıkarmanızı sağlayacaktır.

5.Başlık kesin ve net ifade içermeli yazıyı tek kelime ile özetlemeli

Başlığınız makale ile örtüşmediğinde, yazdığınız yazı belirgin olmadığında veya birden çok anlama geldiğinde kötü bir başlık attığınız anlamına gelir.

Yukarıda saydığımız maddeler iyi bir başlık atmanın püf noktaları. Tabi ki etkileyici başlık atabilmek için yazınızın iyi bir hikayesi olmalı. Başlıkla makale bir bütünün ayrılmaz parçalarıdır. Çok iyi bir yazı yazsanız kötü atılmış bir başlık yazıyı mahvedebilir. Ya da tam tersi çok iyi bir başlık atılmış olsa yazının içi dolu olmadıktan sonra beklentileri karşılamaz. SEO aslında canlı bir mekanizmadır. Google arama sonuçları kriterlerinde makine öğrenmesi ve yapay zeka kullandığını daha önce birçok kez açıkladı. Bu nedenle içeriklerimizi hazırlarken

 

Share This Article
Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *