2007’den beri yayında olan ve genellikle CSS ve tasarım teknolojileri ile ilgili içerikler üreten CSS-Tricks.com, dünyanın önemli bulut altyapı sağlayıcılarından Digital Ocean tarafından satın alındı. Konuyla ilgili açıklamayı CSS-Tricks.com kurucusu Chris Coyier websitesinde yaptı.
Coyier, CSS-Tricks ilk kurulduğu dönemde CSS ve HTML ile ilgili paylaşımlar yaptığını, ilerleyen dönemde front-end developer ve JavaScript konusunda uzmanlaştıkça WordPress ve diğer konularda içerikler de ürettiklerini söyledi.
Coyier CSS-Tricks’de 5.000 den fazla içerik üreterek muazzam bir iş çıkarmış. Şimdi bu içeriği Digital Ocean’ın kominitesiyle birleştirecek. Biliyorsunuz Digital Ocean uzun süredir, yüzlerce eğitmenle binlerce içerik oluşturarak büyük bir kominite oluşturdu. Hazırladığı onlarca döküman ile müşterilerinin ve geliştiricilerin gelişmiş bulut altyapısı ile çalışmasını sağladı.
CSS-Tricks kapanacak mı?
CSS-Tricks DigitalOcean yönetimine geçecek Coyier’de DigitalOcean ekibinde danışman olarak çalışacak. CSS-Tricks ‘in Digital Ocean’a adaptasyon süreci tamamlandıktan sonra Coyier başka projelere odaklanmak için biraz daha geride duracak. Coyier 2007’de CSSTricks’e başladığında planının CSSTricks’in büyümesi olduğunu ancak bu işin ne kadar büyüyebileceğini hayal edemediğini ifade etmiş. Kendisi satın alma ile ilgili açıklamasında CSS-Tricks’in herhangi bir kişinin yapabileceği işten çok daha büyük bir hale geldiğini artık daha kalabalık bir ekiple büyümesi gerektiğini söylüyor.
Aslında CSS-Tricks’in Digital Ocean tarafından satın alınması geçtiğimiz 5 yılda gerçekleşen
- 2022 yılı Semrush’un Backlinko’yu satın alması
- 2021 Hubspot’un e-posta abonelik servisi The Hustle’ı satın almasından çok farklı değil.
- 2018’de Microsoft’un Github’u satın alması
- 2017 yılında ödeme altyapısı hizmeti sunan Stripe’ın bağımsız geliştiricilerin yer aldığı indiehackers topluluğu
satın almasından çok farklı değil. Yazılım firmalarının içerik sitelerini neden satın aldığı ile ilgili Sıfırdan Globale’nin burada güzel bir yazısı var okumanızı öneririm. Bu konuda yine zihin açıcı bir yazıyı Ahmet Durmuşoğlu İçerik Bulutu Akademi’de yazmıştı.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce bu satın almalar markalar özelinde devam edecek mi?